Denna sida använder Javascript 1.2. Du kanske ej kan se hela denna sida nu. background image
Välkommen till

 

RM Web logo
Jakobs berg, Kallsvedjan, Härnösand

Vi bygger statiska och interaktiva/dynamiska webbsidor. Vi erbjuder digital fotografering.

World Wide Web Konsortiet (W3C) skapar webb-standarder. W3C:s mål är att se till att webben når sin fulla potential, vilket görs genom att utveckla teknologier (specifikationer, riktlinjer, programvara och verktyg) som kommer att skapa ett forum för information, handel, inspiration, fritt tänkande och gemensamma insikter. Denna sammanfattning i sju punkter förklarar W3C:s mål och hur W3C arbetar mot dessa mål.

Dessa ikoner visar om en sida följer internationell standard eller ej. Klicka på länkarna så kan du se om denna sida följer följer standarden.
Valid HTML 4.01 Transitional       

Lite kort om några olika tekniker

HTML
HTML är det sidbeskrivningsspråk som används på internet. Det talar om för webläsaren hur den skall visa och formatera text, var bilder skall finnas och vilka färger sidan skall ha. Detta är grunden i alla hemsidor. Efterföljaren till HTML är XML.

 

Flash
Flash är ett mediaformat som baseras på vektorer istället för pixlar. Detta gör att man kan skala upp presentationen utan att förlora kvalitet. Flash har en mängd funktioner för att flytta, transformera och förminska/förstora text/objekt. Detta gör att Flash oftast används för att skapa intron till hemsidor eller någon annan typ av animerade funktioner.

 

MySQL
MySQL en databashanterare, DBMS, vilket är en programvara för att hantera data i en databas. Databashanterare är till för fortlöpande kontroll av att databasen är uppdaterad, fullständig och tillförlitlig. De är oftast serverbaserade och möjliggör det s.k. klient/serverkonceptet. MySQL använder sig av frågespråket SQL. MySQL är fri programvara.

Programmet är skrivet av och underhålls av det svenska företaget MySQL AB. Programmets huvudsaklige utvecklare är finlandssvenske Michael Widenius och David Axmark.

MySQL är en av de mest populära databashanterarna inom Linux -världen, men finns även för ett flertal andra operativsystem.

 

META
Det som är så speciellt med META-taggar är att de inte syns på din sida för dina besökare. Istället används dem för att ge sökmotorerna information om din sida. De beskriver oftast vad din sida handlar om och vilka nyckelord som din sida kan relateras med. När någon sedan gör en sökning på sökmotorn så kollas din sidas innehåll och din sidas META-taggar. Om sökmotorn sedan gör bedömningen att din sida kan vara av intresse för den som gjort sökningen så kommer din sida listas i sökresultatet.

 


© 2007 - RM Web, Vallentuna - Uppdaterad 2007-10-03